FOR US MOTHER'S
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FOR US MOTHER'S


 
AcasaAcasa  PORTALPORTAL  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Calatoria in timpul sarcinii

In jos 
AutorMesaj
Carmen&Razvanus
Perfect Mother
Perfect Mother
Carmen&Razvanus


Numarul mesajelor : 15581
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 49
Localizare : Galati

Calatoria in timpul sarcinii Empty
MesajSubiect: Calatoria in timpul sarcinii   Calatoria in timpul sarcinii Icon_minitimeDum Aug 02, 2009 8:51 pm

In timpul unei sarcinii care decurge bine si fara complicatii calatoriile de orice fel sunt permise, din prima si pana in ultima luna, cu mentiunea ca dupa 36 de saptamani este bine sa fie evitate drumurile mai lungi de cateva ore.

Perioada cea mai potrivita pentru calatorii este trimestrul al doilea al sarcinii pentru ca in acest moment ai scapat de greturi, esti mai energica, ai mai multa pofta de viata si nu esti atat de obosita ca in al treilea trimestru. Totusi trebuie tinut cont de cateva mici amanunte:

Este ideal sa primesti acordul medicului inainte de a pleca la drum.
Daca este o calatorie mai lung este bine sa-ti faci un dosarel cu toate analizele ca sa le ai la tine, pentru orice eventualitate.
Nu uita sa-ti iei la tine toate medicamentele de care ai putea avea nevoie si, daca esti plecata mai mult timp, reteta de la medic pentru cazul in care ramai fara pastile.
Informeaza-te din timp unde sunt spitalele sau punctele de prim ajutor din localitatea in care mergi.
Alege-ti cu grija hainele si incaltamintea cu care vei calatori. Toate trebuie sa fie comode, lejere si potrivite cu temperatura de afara.
Daca mergi intr-o zona pe care nu o cunosti, ia-ti la tine cate ceva de mancare pentru drum. In caz ca nu gasesti decat fast-food-uri dubioase, ai alimente sanatoase si sigure cu care sa-ti potolesti foamea.
Daca este cald nu trebuie sa-ti lipseasca sticla de apa.
Pentru calatoriile cu masina nu exista contraindicatii. Important este sa opresti des, cate 10-15 minute la fiecare 2-3 ore, ca sa-ti dezmortesti picioarele, sau chiar si mai des, daca trebuie sa mergi la toaleta. Daca nu exista aer conditionat in masina si afara e foarte cald, temperatura ar putea sa urce rapid, asa ca atentie la hainele alese si la rezervele de apa. Desi legea spune ca femeile gravide sunt scutite de centura de siguranta, este foarte indicat sa o porti tot timpul ca sa te protejezi si pe tine si pe copil. Cureaua orizontala a centurii de siguranta se aseaza sub burtica, peste solduri, iar cureaua oblica se trece peste piept, printre sani. Niciuna dintre ele nu trebuie sa stea peste burtica. Problema air bag-urilor este destul de controversata, insa nu trebuie sa ne ferim de ele. Beneficiile folosirii lor sunt mult mai mari decat riscurile. Combinatia air bag plus centura de siguranta este ideala din punctul de vedere al sigurantei.

Calatoriile cu trenul sau autocarul pot fi ceva mai dificile, insa nu sunt interzise. Ideal este sa ramai asezata atat timp cat trenul sau masina este in miscare. Daca trebuie sa mergi la toaleta deplaseaza-te cu grija prin locul ingust dintre scaune, tinandu-te tot timpul de tetiere. Nu renunta la sprijin pentru ca poti fi surprinsa de o frana brusca.

Calatoria cu avionul poate pune mai multe probleme, in sensul ca unele companii aeriene impun anumite restrictii gravidelor. Este posibil sa nu fii primita in avion daca ai trecut de o anumita varsta gestationala. Limita poate fi de 33, 35, 37 de saptamani, in functie de compania aeriana si probabil ca vei avea nevoie de adeverinta de la medic care sa ateste varsta sarcinii. Informeaza-te care este politica firmei cu care zbori cu cateva zile inainte de a pleca. In timpul zborului, atentie la turbulente! Nu uita sa te tii bine de scaune cand te deplasezi prin avion. Este ideal sa alegi un loc la margine ca sa poti iesi mai usor de cate ori este nevoie. Alege companii aeriene de renume, serioase, care au avioane bine presurizate si evita avioanele mici, private. Daca totusi trebuie sa zbori cu un avion mic cere pilotului sa nu se ridice mai sus de 2100 de metri.

Calatoria cu vaporul este si ea sigura. Singura problema ar fi ca tangajul poate inrautati greturile de dimineata, daca nu ai scapat inca de ele.

Putin mai multe probleme pot pune vacantele in afara tarii daca alegi o destinatie exotica. O asemenea decizie trebuie discutata cu medicul pentru ca, de obicei, este nevoie de vaccinuri, medicamentele au alte nume, nu cunosti limba localnicilor, nu cunosti orasele si spitalele. In plus, apa si mancarea contin alte bacterii decat cele cu care ai fost obisnuita si nu este exclus sa produca diareea calatorului. Pregateste-te pentru asa ceva, printr-o discutie cu medicul tau.
Sus In jos
 
Calatoria in timpul sarcinii
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Simptome din timpul sarcinii
» Poftele din timpul sarcinii
» Expunerea la soare in timpul sarcinii
» VITAMINELE CE TREBUIESC LUATE IN TIMPUL SARCINII
» Parul in timpul sarcinii si dupa nastere

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FOR US MOTHER'S :: FEMEIA :: SARCINA-
Mergi direct la: