FOR US MOTHER'S
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FOR US MOTHER'S


 
AcasaAcasa  PORTALPORTAL  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Avortul spontan

In jos 
AutorMesaj
Carmen&Razvanus
Perfect Mother
Perfect Mother
Carmen&Razvanus


Numarul mesajelor : 15581
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 49
Localizare : Galati

Avortul spontan Empty
MesajSubiect: Avortul spontan   Avortul spontan Icon_minitimeDum Aug 02, 2009 9:09 pm

O viitoare mamica asteapta ca sarcina sa se termine printr-o nastere, dupa care sa isi tina in brate copilul. Din pacate, uneori sarcina se termina mai devreme decat ar vrea mamica, printr-un avort. Nu vorbim aici despre intreruperea de sarcina facuta la cerere, de catre femeia gravida, ci despre avortul spontan.

Vorbim despre avort spontan atunci cand sarcina se termina de la sine in primele 20 de saptamani. Este un eveniment nefericit, dar relativ des intalnit. 25% din sarcinile cunoscute se termina prin avort spontan. 50% din avorturile spontane sunt asa numitele “sarcini chimice”. Vorbim de o sarcina chimica atunci o sarcina se termina la scurt timp dupa implantare, printr-o sangerare vaginala care are loc in zilele in care trebuia sa apara menstruatia. Astfel femeia poate chiar sa nu-si dea seama ca a fost insarcinata pentru ca sarcina se termina inainte de aparitia primelor simptome.

Cele mai multe avorturi spontane se intampla in primele 13 saptamani de sarcina. Este un eveniment care produce, pe langa sentimele normale in astfel de situatii, si o mare confuzie.

Exista mai multe tipuri de avort, mai multe tratamente, la fel cum exista variate motive pentru un avort spontan. Adesea nici macar nu se poate sti ce l-a provocat.

In primul trimestru de sarcina o cauza des intalnita este anomalia cromozomiala. Ceva este in neregula cu cromozomii fatului. Fie ovulul sau spermatozoidul au avut un defect, fie diviziunea celulelor s-a facut gresit.

Alti factori care pot duce la un avort spontan sunt:

Dezechilibre hormonale sau alte probleme de sanatate la mama.
Un mod de viata defectuos al mamei: tabagism, toxicomanie, malnutritie, consum de cofeina, expunere la radiatii.
O implantatie gresita a ovulului fecundat.
Varsta inaintata a mamei.
Nu pot provoca o pierdere de sarcina contactul sexual sau activitatea fizica moderata.

Pentru o femeie tanara, sanatoasa, riscul de a suferi un avort este de 15%. Acest risc creste daca mama este mai in varsta, astfel ca o femeie peste 45 de ani are 50% sanse sa piarda o sarcina.

Avand in vedere ca orice femeie, chiar si cele tinere si sanatoase, poate sa piarda o sarcina ce parea normala, este important ca fiecare viitoare mamica sa cunoasca semnele prevestitoare ale avortului spontan. Uneori, cu ingrijirea medicala potrivita, sarcina poate fi salvata.

Iata deci care sunt primele semne ale unui avort:

Dureri de spate
Secretie vaginala rozalie
Contractii dureroase la 5-20 de minute
Sangerari vaginale maronii sau de un rosu aprins insotite sau nu de contractii, insotite sau nu de cheaguri.
Sangerarile vaginale nu sunt intotdeauna un semn al avortului. O buna parte din gravide au aceste sangerari, dar nu toate pierd sarcina. Totusi, acest simptom este unul care necesita investigatii medicale.
Avortul nu este un eveniment, ci un intreg proces, care se desfasoara in mai multe etape. Daca auzim de avort ne este destul de clar ce inseamna asta, dar medicii folosesc diversi termeni pentru diferitele tipuri de avorturi. Vom vedea in continuare ce inseamna fiecare dintre ele.

Amenintarea de avort se refera de obicei la sangerari vaginale insotite de contractii sau dureri de spate. Colul uterin ramane inchis, iar sangerarile sunt datorate nidatiei.

Iminenta de avort se refera la contractii sau dureri de spate insotite de sangerari si deschiderea colului. Atunci cand colul este dilatat si sters, avortul nu mai poate fi oprit.

Vorbim de avort complet atunci cand embrionul si toate produsele de conceptie au fost eliminate din uter. Sangerarile si crampele ar trebui sa inceteze la sfarsit. Daca, din contra, in uter au ramas produse ale conceptiei, atunci nici sangerarile nici durerile nu vor inceta si este nevoie de interventia medicului pentru a curata uterul in totalitate. In acest caz vorbim de un avort incomplet.

Sarcina oprita din evolutie sau “avortul ratat” este atunci cand femeia trece printr-un avort fara sa stie. Produsul de conceptie se opreste din evolutie, moare, dar nu este eliminat. Femeia nu mai resimte simptomele sarcinii, insa adesea nu-si da seama ce se intampla. Abia la ecografie se observa ca lipsesc bataile inimii la fat.

Avortul repetat se refera la trei sau mai multe avorturi suferite in primul trimestru. Inainte si dupa o pierdere de sarcina tratamentul este menit sa previna hemoragia si infectiile. Cu cat avortul are loc mai devreme cu atat sunt mai mari sansele ca organismul femeii sa elimine toate produsele conceptiei, fara a mai fi nevoie de interventia medicului. Daca uterul nu elimina toate produsele conceptiei, ceea ce ramane ar putea sa provoace infectii, de aceea se foloseste chiuretajul pentru a curata uterul.

Pentru ca avortul este deseori provocat de o anomalie cromozomiala nu se pot face prea multe pentru a-l evita. Insa este vital ca atat mama cat si tatal sa fie intr-o stare de sanatate perfecta inainte de conceptie. Astfel, scad sansele ca ovulul si spermatozoidul sa aiba defecte cromozomiale. Ambii parinti trebuie sa faca miscare moderata, sa aiba o dieta sanatoasa, sa aiba o greutate normala si sa nu fumeze. Mama trebuie , de asemenea, sa-si ia suplimentele cu acid folic.
Sus In jos
 
Avortul spontan
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FOR US MOTHER'S :: FEMEIA :: SARCINA-
Mergi direct la: