FOR US MOTHER'S


 
AcasaAcasa  PORTALPORTAL  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Sfaturi si trucuri in bucatarie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Mier Aug 19, 2009 6:25 pm

-Mirosul de peste, de pe maini, dispare daca te clatesti cu otet.
-Pentru a curata mai bine rosiile de pielite, cufunda-le 1 minut in apa clocotita.
-Daca te grabesti cu servitul cafelei, adauga imediat ce ai fiert-o cateva picaturi de apa foarte rece si zatul se va lasa la fund.
-mirosul din frigider poate fi absorbit daca introduci pentru cateva ore un pic de bicarbonat intr-o cutie deschisa.se repeta periodic
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Mier Aug 19, 2009 6:25 pm

-Compozitia pentru clatite este bine sa stea la rece o ora inainte de a incepe pregatirea clatitelor.
-Cantitatile mari de zahar in aluaturile fara grasime duc la asprirea si intarirea acestora.
-Cozonacul creste mai frumos daca se foloseste ulei in loc de margarina si daca e lasat in tavi (pregatit cu umplutura) cel putin 15 minute inainte de coacere
-Cozonacul se pastreaza timp mai indelungat daca se foloseste reteta cu "faina oparita", adica turnand laptele fierbinte in care s-a dizolvat zaharul peste faina pusa in vasul de framantat. Maiaua si restul ingredientelor se vor adauga dupa ce amestecul s-a racorit, pentru a nu opri cresterea aluatului.
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Mier Aug 19, 2009 6:26 pm

-Dulceata este gata atunci cand punand cateva picaturi de sirop pe o farfurie rece,acestea nu se preling.
-Dulceata din fructele cu mult suc,se fierbe la foc mare,iar cea din fructe cu mai putin suc,la foc mic.
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Mier Aug 19, 2009 6:26 pm

-Oul proaspat nu are nici un miros si atunci cand este spart galbenusul ramane intreg, iar albusul este limpede.
-Omleta iti iese mai pufoasa si moale daca in compozitie se va adauga, in loc de lapte, apa.
-Omleta ca si clatitele ies foarte pufoase daca in loc de apa sau lapte adaugi apa minerala.
-1. ALBUSUL SE SPUMEAZA MAI BINE SI MAI REPEDE DACA ESTE TINUT LA RECE SI DACA NU TRECE NICI UN PIC DE GALBENUS,
2. OUALE DE GAINA SE PASTREAZA PROASPETE DACA SUNT UNSE CU GRASIME CARE ASTUPA PORII SI NU PERMITE AERULUI SA PATRUNDA SI SE ASEAZA LA LOC USCAT. SE POT TINE SI IN MALAI INVELITE FIECARE IN HIRTIE
-Vrei sa ai un albus batut spuma foarte bine ? Atunci adauga de la inceput, putina sare si neaparat o lingura de otet sau zeama de lamaie.
-Pastele fainoase se fierb intr-o cantitate de 6-8 ori mai mare decat cea a pastelor.
-Orezul se mentine stralucitor si alb daca in timpul fierberii i se adauga lamaie.
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Mier Aug 19, 2009 6:27 pm

cand fierbeti fasolea adaugati si un cartof pentru a scapa de efectele neplacute
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
alina84
Perfect Mother
Perfect Mother
avatar

Numarul mesajelor : 11852
Data de inscriere : 11/06/2009
Varsta : 32
Localizare : moreni

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Dum Aug 23, 2009 4:32 am

cum se pastreaza clatitele


Foile de clătite se pot păstra mai multe zile proaspete dacă le împăturiţi în patru şi le bagaţi la frigider în pungi de plastic.
Sus In jos
dogaru
Moderator mothers
Moderator mothers
avatar

Numarul mesajelor : 25044
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 42
Localizare : Onesti

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Vin Aug 28, 2009 8:08 pm

interesante :pupici:
Sus In jos
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Sam Mar 20, 2010 5:31 am

Punctul de fierbere al apei este cu 1°-2° mai scazut in zilele ploioase fata de cele insorite. Asa ca, mancarea fierbe mai greu cand afara e furtuna!

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Sam Oct 02, 2010 6:25 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Prin procesul de murare, legumele îşi păstrează toate substanţele nutritive. Murăturile au o densitate calorică mică, fiind indicate şi în dietele pentru siluetă. De asemenea, murăturile sunt şi sănătoase.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Indiferent că le prepari imediat după ce le-ai cumpărat sau vrei să le păstrezi proaspete peste iarnă, trebuie să ştii cum să depozitezi legumelepentru a-şi păstra valoarea nutritivă. Iată câteva sfaturi care-ţi vor fi de ajutor în bucătărie.


PRAZUL- Alege prazul cu frunze verde-închis
Prazul trebuie să fie proaspăt, ferm, drept, cu o rădăcină albă şi frunze de un verde închis. Trebuie evitat prazul care prezintă imperfecţiuni la suprafaţă sau care are formaţiuni de bulb la bază.
Depozitează-l într-un loc răcoros
Pune legăturile nespălate într-un loc răcoros şi întunecat. Prazul poate fi depozitat şi în frigider, într-o pungă din hârtie, pentru a împiedica să transpire. Dacă vrei să-l păstrezi peste iarnă, trebuie să-i îngropi rădăcina şi o parte din tulpină într-o lădiţă cu nisip.
VINETELE- Cumpără vinete cu codiţă verde
Vinetele trebuie să fie potrivit de mari şi cu un aspect strălucitor. Cumpără-le pe cele care au codiţa verde. Coaja lor trebuie să fie fermă, de culoare vie, fără pete, puncte moi sau tăieturi. Pentru a nu le cumpăra uscate în interior, bate uşor în coajă: sunetul nu trebuie să fie „de gol".
Nu le ţine în umezeală
Spaţiul de depozitare trebuie să fie răcoros, uscat şi ferit de lumină puternică. Indicat este să le ţii în frigider într-o pungă de plastic găurită sau în cutia pentru legume pe care ai curăţat-o şi uscat-o bine înainte. În acest fel, rezistă până la 7 zile.
CARTOFII - Evită cartofii moi şi pătaţi
Cartofii trebuie să fie de mărime mijlocie spre mare, să nu fie moi sau să prezinte pete închise la culoare. De asemenea, trebuie evitaţi cartofii care sunt încolţiţi sau cu coaja zbârcită. Cumpără doar legume care îţi par sănătoase, fără puncte negre, cu coaja cât mai netedă.
Păstrează cartofii în pământ
Cartofii nu trebuie păstraţi în frigider, ci într-un loc răcoros şi întunecat (un beci, o debara sau o cămară). De asemenea, cartofii pot fi îngropaţi în pământ, într-o lădiţă destinată special pentru depozitarea lor. Când îi vei dezgropa, vor fi la fel de proaspeţi ca şi când i-ai fi cules din grădină.
ROŞIILE- Fii atent la culoarea lor
Alege legume cu coaja fină şi strălucitoare. Roşiile nu trebuie să fie prea tari, pentru că atunci înseamnă că nu sunt suficient de coapte. Nu cumpăra roşii cu pulpa pătată sau crăpată. Când le alegi, dacă simţi miros de acru, nu le cumpăra: roşiile sunt pe cale să se strice! Alege legume de dimensiuni medii şi fii atent la culoarea lor.
Nu păstra roşiile în frigider!
Roşiile nu se păstrează în frigider, deoarece temperaturile scăzute le înmoaie şi le fac să-şi piardă aroma. Roşiile se pun într-un vas deschis, într-un loc răcoros. Astfel, se vor păstra proaspete timp mai îndelungat. Înainte de depozitare, roşiile se spală, se usucă şi se sortează.
MORCOVII - Morcovii de mărime mare sunt trecuţi
Morcovii trebuie să fie de mărime mijlocie. Nu alege legume foarte mari pentru că s-ar putea să fie mult prea mature şi de consistentă seacă. Fii atent la culoarea lor, să nu fie verzi la bază pentru că va trebui să arunci acea porţiune.
Morcovii se depozitează în nisip
Dacă vrem să-i păstrăm peste iarnă, morcovii pot fi depozitaţi într-o lădiţă cu nisip, într-un loc ferit de lumină şi cât mai răcoros. Dacă dorim să-i folosim în scurt timp la prepararea mâncărurilor atunci ei pof fi depozitaţi în frigider, dar fără a fi spălaţi înainte. Rupe-le frunzele (dacă au) pentru că acestea se veştejesc repede iar leguma se poate strica.
Pune-le la murat fără să-şi piardă valoarea nutritivă
Gheroghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetare Alimentară, ne dă câteva sfaturi.
"Dacă nu ai cum să păstrezi legumele peste iarnă în starea lor proaspătă, atunci se pot pune la murat fără să-şi piardă din valoarea nutritivă. Conservele de legume sterilizate în oţet nu sunt murături. Legumele proaspete, sănătoase su cufundă în saramură obţinută din sare autohtonă sau marină. Temperatura optimă de fermentare trebuie să fie 4 grade. Fermentaţia trebuie să aibă loc în butoaie de stejar sau borcane de sticlă.

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
mary
Perfect Mother
Perfect Mother
avatar

Numarul mesajelor : 8617
Data de inscriere : 19/06/2009
Varsta : 34
Localizare : mangalia constanta

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Dum Oct 03, 2010 1:09 am

sunt bune trucurile da si sa fi tare atenta iti trebuie timp
noi le facem cam pe fuga
Sus In jos
dogaru
Moderator mothers
Moderator mothers
avatar

Numarul mesajelor : 25044
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 42
Localizare : Onesti

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Dum Oct 03, 2010 2:51 am

asa e Mary ,chiar in ultimul timp numai pe fuga sunt [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
Mycka_rose
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 33060
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 31
Localizare : ma regasesc in umbra pasilor inimii tale

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Dum Oct 03, 2010 4:08 am

dar si cand scapu de alergatura

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
http://mothers-flowers.forumgratuit.ro
dogaru
Moderator mothers
Moderator mothers
avatar

Numarul mesajelor : 25044
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 42
Localizare : Onesti

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Dum Oct 03, 2010 4:46 am

dar oare am sa scap?? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
mary
Perfect Mother
Perfect Mother
avatar

Numarul mesajelor : 8617
Data de inscriere : 19/06/2009
Varsta : 34
Localizare : mangalia constanta

MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   Dum Oct 03, 2010 2:58 pm

nu nu cred
asa o sa fim mereu pe fuga i sa ajutam pe toti si de noi tipm mai putin
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Sfaturi si trucuri in bucatarie   

Sus In jos
 
Sfaturi si trucuri in bucatarie
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FOR US MOTHER'S :: GASTRONOMIE-
Mergi direct la: