FOR US MOTHER'S
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FOR US MOTHER'S


 
AcasaAcasa  PORTALPORTAL  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Alimentatia femeii insarcinate

In jos 
AutorMesaj
Carmen&Razvanus
Perfect Mother
Perfect Mother
Carmen&Razvanus


Numarul mesajelor : 15581
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 49
Localizare : Galati

Alimentatia femeii insarcinate Empty
MesajSubiect: Alimentatia femeii insarcinate   Alimentatia femeii insarcinate Icon_minitimeDum Aug 02, 2009 9:17 pm

De cantitatea si, mai ales, de calitatea alimentelor consumate de gravida depinde buna dezvoltare a fatului. Daca in alimentatie nu exista substante necesare dezvoltarii fatului, toate aceste substante vor fi luate din rezervele mamei, care slabeste, se anemiaza. In alimentatia unor gravide se observa doua tendinte diametral opuse si deopotriva de nefondate stiintific: supra-alimentatia si subnutritia. Regimul alimentar al gravidei nu trebuie sa difere in linii mari de cel dinaintea sarcinii, dar va continue toate principiile nutritive:

proteine (carne, peste, oua, derivate),
glucide (dulciuri, cereale si paste fainoase),
grasimi (unt, untdelemn, margarina),
saruri minrale (calciu, fosfor, fier),
vitamine.
Alimentatia unilaterala, capricioasa, pe baza unor alimente preferate este daunatoare, deoarece carenteaza organismul.

In prima parte a sarcinii, cand apar greturi si, uneori, chiar varsaturi, gravida trebuie sa manance putin si des, cu precadere alimente usoare, pe care le tolereaza, trebuind sa consume multe lichide.

In partea a doua a sarcinii, tulburarile digestive dispar, gravida manifestand o pofta de mancare remarcabila, careia nu este bine sa-i dea frau liber.

Proteinele constituie principiul alimentar de baza, deoarece servesc la dezvoltarea fatului (intre luna a 7-a si a 9-a, acesta isi dubleaza greutatea). Gravida are nevoie de 100 g proteine pe zi, cu 20 g mai mult decat adultul normal. Aceasta cantitate este asigurata consumand zilnic 125 g de carne, 2 oua si jumatate de litru de lapte sau derivate ale acestuia (iaurt, branza proaspata). Aceasta nu inseamna ca meniul trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Tinand seama ca la o suta de grame de aliment, carnea de vaca contine cam 20 g proteine, branza cam 16 g, peste 15 g, un ou 6 g, paine 8 g, mazarea si fasolea 25 g, femeia poate sa-si alcatuiasca singura un meniu care sa-i aduca zilnic cantitatea de proteine necesare. Lipsa proteinelor in alimentatia femeii insarcinate poate provoca anumite tulburari. Copilul se poate naste cu o greutate sub cea normala si semne de debilitate. Grasimile si glucidele nu sunt necesare in cantitati mai mari decat de obicei.

Se recomanda, chiar, ca painea sa fie redusa in ultimele luni de sarcina, pentru a se evita cresterea exagerata in greutate.

Tot in timpul sarcinii, gravida va evita alimentele prea sarate, iar, incepand din luna a 7-a de sarcina, gravida va reduce treptat cantitatea de sare din alimentatie, pentru ca in ultimele doua saptamani de sarcina sa manance pe cat posibil nesarat, pentru a evita retinerea de apa care determina infiltratia tuturor tesuturilor, inclusiv cele ale uterului si perineului: uterul imbibat cu apa se contracta mai greu in timpul nasterii, iar perineul infitrat se rupe mai usor in timpul expulziei.
Sus In jos
 
Alimentatia femeii insarcinate
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Definitia femeii
» Alimentatia
» Alimentatia si greturile de dimineata

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FOR US MOTHER'S :: FEMEIA :: SARCINA-
Mergi direct la: