Blat:
-6 oua mari
-200gr zahar
-40ml ulei
-40ml apa
-200gr faina
-3 linguri cu varf cacao
-un praf de copt
Se incinge cuptorul! Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile de freaca cu uleiul pana iese ca o maioneza subtire,albusurile se bat spuma tare cu siropul de zahat( se face un sirop din apa si zahar pe foc)......Se adauga galbenusurile amestecand de jos in sus,apoi faina in plaoie,cacaoa,praful de copt stins in zeama de lamaie,helas sau otet....
Compozitia obtinuta se da la cuptor la foc mic....
Crema:
-3 galbenusuri
-150gr zahar pudra
-un pachet de unt
-1 esenta de rom
-4 linguri de cacao
se freaca untul cu zaharul pana se obtine o crema moale se adauga galbenusurile,cacaoa si esenta!
ps:eu folosesc crema de la tortul de ciocolata (2 oua intregi se bat bine cu o cana de zahar si cacao dupa preferinta cat de colorata o vrem si pun apoi un pachet de margarina topita si racita si strecurata apa ce se separa de ea si se da puti la rece inainte de intindere!)
Sirop:
-500 ml apa
-250 gr zahar
-2 plicuri capucino de ciocolata
-2 esente de rom
Se caramelizeaza zaharul se pune apa si se la sa la fiert pana se dizolva zaharul cand sa topit punem capucino si romul se mai lasa 1 minut si se da la racit!
blatul racit se taie in doua se insiropeaza se pune crema la fel si ultima foaie iar deasupra se pune glazura de ciocolata (de preferat de la dr otker) dar eu folosesc facuta in casa.....adik un pachet de margarina topita si racit,esenta de rom,cacao si o cana de zahar.
ps: amandina mea din poza na mai avut glazura
Pofta buna!!!